درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-09-29  |  2024-12-19  |  بروز شده در: 1403/09/29 - 06:28:5 FA | AR | PS | EN
سوریه به افغانستان تبدیل نخواهد شد             ملاحسن خواستار نقش رسانه‌ها در تحکیم نظام اسلامی شد             افغانستان شاهد کسر شدید بارندگی در سال جاری می‌باشد            در دو حادثه ترافیکی در ولایت غزنی دهها نفر جان باختند            تکمیل شدن ۱۶۵ پروژه توسعه ای درهرات الی اخیر سال جاری            اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟            امید واری سازمان ملل به برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه در سوریه            به دنبال محدود کردن رسانه‌ها نیستیم            تأکید بر روابط دو جانبه میان ایران و پاکستان            قهرمانی رئال مادرید در جام باشگاه های جهان            مدودف حامیان اوکراین در ناتو را اهداف مشروع خواند            کرزی به دیدار حقانی به پکتیا رفت             عادی‌سازی روابط کابل-مسکو ضرورت به تائید پوتین دارد            موضوع آموزش زنان را با مقامات طالبان مطرح کردم             افغان‌ها از مهاجرت غیرقانونی پرهیز کنند            






تاریخ نشر: 1399/10/14 - 20:27:0
تعداد بازدید: 679
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

شهید سلیمانی، افغانستان و مردم سالاری

بدون تردید قدرت هر کشوری از عناصر و مولفه های مختلف تشکیل شده است که در کنار قدرت نظامی و اقتصادی ، قدرت دیپلماسی نیز از اهمیت زیادی برخوردار است .به عبارت دیگر، دیپلماسی با سایر مولفه های قدرت همچون نظامی و اقتصادی و فرهنگی مکمل هم هستند و چه بسا قدرت دیپلماسی تکمیل کننده و تضمین کننده پیروزی قدرت نظامی است . به همین دلیل در بسیاری از عرصه های سیاسی و امنیتی، دیدگاه مبتنی بر چانه زنی از بالا و حملات نظامی از پایین مطرح است که بیانگر نقش واهمیت دیپلماسی در مقابله با قدرتهای بیرونی است.

یکی از عرصه های بسیار مهمی که در اواخر قرن بیستم واوایل قرن بیست و یکم علاوه بر جمهوری اسلامی ایران، جامعه بین المللی نیز در آن درگیر بودند بحران افغانستان بود. از مجاهدین که در زمان اشغال افغانستان با ارتش سرخ شوروی می جنگیدند ایران و سپاه قدس حمایت می کرد. در زمانی که مجاهدین پس از بیرون راندن اشغالگران ارتش سرخ شوروی در تقابل با رژیم طالبان که از سوی پاکستان، آمریکا و عربستان حمایت می شد قرار گرفتند همچنان که بر حمایتهای ایران تکیه کرده بودند از حمایتهای هند و روسیه نیز برخوردار بودند.

در این مقطع، سپاه قدس ایران با فرماندهی شهید سردار سلیمانی نقش مهم و تعیین کننده ای در پیروزی جبهه شمال در بیرون راندن طالبان از کابل و سقوط رژیم آن داشت.

اما این تمام ماجرای پیروزی مجاهدین نبود. زیرا آنان زمانی پیروزی خود را بر طالبان جشن گرفتند که در کنفرانس بین المللی "بن" آلمان که برای تعیین وضعیت سیاسی افغانستان تشکیل شد موفقیتهای مهمی کسب کردند که مهمترین آنها، ایجاد نظام جمهوری اسلامی و تدوین قانون اساسی با رعایت حقوق همه مذاهب و اقوام افغانستان بود.

اگر چه هنوز ابعاد کامل این کنفرانس وچگونگی پیروزی مجاهدین در کنفرانس "بن" مشخص نیست اما به گفته محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، سردار سلیمانی علاوه بر جبهه های جنگ، نقش مهم و تعیین کننده در موفقیت و نتیجه بخش بودن کنفرانس "بن" داشت. به گفته ظریف، اگر تلاشهای شهید سردار سلیمانی نبود هرگز این کنفرانس به نتیجه نمی رسید.این بدان معنا است که موفقیت مجاهدین سابق در جبهه های جنگ می توانست بی نتیجه بماند و محافل غربی بر اوضاع افغانستان مسلط شوند. بنابراین می توان نتیجه گرفت که سردار سلیمانی در مدیریت و فرماندهی دو جبهه نظامی و سیاسی افغانستان کاملا تبحر داشت و افغانستان امروز صلح و ثبات خود را مدیون رشادتها و توانمندیهای سرداران بزرگی همچون سلیمانی است که امنیت افغانستان را امنیت ایران می دانست.

با نگاهی به عناوینی که رسانه ها و همچنین شخصیتهای سیاسی و نظامی غربی در اوج شرارت و خصومت خود در باره سردار سلیمانی عنوان کردند می توان به گوشه ای از شخصیت و توانایی بالای این سردار بزرگ چهان اسلام در نتیجه بخش بودن تلاشهایش در کمک به حل بحران های بین المللی از جمله افغانستان پی برد .عناوینی مانند:

"فرمانده در سایه" ،"قدرتمندترین عامل بازطراحی خاورمیانه جدید" ،"کابوس اسراییل" ،"فرمانده قابل احترام"، "دشمن شایسته "، "مردی که همه جا هست " ،"دشمن تحسین برانگیز" ،"شوالیه ی سفید" "فرمانده مطمئن و با ثبات" ،"یک استراتژیست محاسبه گر" و "عمل گرای زیرک".

در همین حال، براساس نظرسنجی هایی که محافل غربی از جمله دانشگاه مریلند آمریکا انجام داده اند، شهید سلیمانی در نزد ایرانیان و محافل منطقه ای و بین المللی به شخصیتی اسطوره ای ، دینی و نمادی از وحدت ملی تبدیل شده بود و همچون آرش کمانگیر، برای حفظ تمامیت ارضی ایران و امنیت منطقه چونان سرباز و فرزند شایسته تا پای جان ایستاد.

به دلیل خلوص نیت و شخصیت والای سردار سلیمانی ، چه پیش ازشهادت و چه پس ازآن، مورد احترام، ستایش و توجه مردم و گروههای افغانستان بود. ازاینرواقدام تروریستی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در صدور دستور به شهادت رساندن قاسم سلیمانی با اعتراض گسترده در افغانستان روبرو شد. به جرات می توان گفت، جایگاه ممتاز و جهانی شهید سلیمانی نه تنها ناشی از رشادتهای نظامی ایشان در جبهه های جنگ ضد تروریستها در افغانستان ،سوریه و عراق بود بلکه شان و موقعیت منطقه ای و بین المللی این شهید والا مقام، متاثر از خصوصیتها و ویژگیهای اخلاقی ، انسانی ،درک بالا قدرت پردازش مسایل و تصمیم گیری صحیح و آنی و آموزه های اسلامی درونیش بود که به سرعت به چهره ای محبوب در میان دوست و دشمن تبدیل شد.به همین دلیل شخصیت سپهبد حاج قاسم سلیمانی برای تمام نسلهای جهان اسلام از جمله افغانستان جاذبه داشته و خواهد داشت .

 

منبع: مرکز مطالعات افغانستان

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/21732


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟


داعش در افغانستان جسورتر شده است


جایگاه ایران در آبنده سوریه چیست؟


ترور خلیل‌‌الرحمان حقانی؛ چند ابهام و یک اتهام


سقوط اسد، خاورمیانه به کام افراطگرایی


آیا ایران فرماندهان و نیروهایش را از سوریه خارج می‌کند؟


افزایش تقویت روابط با حکومت طالبان از سوی چین


آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی


بازی پاکستان با کارت مهاجران علیه طالبان


بعد از آتش بس در لبنان؛ پیروز جنگ کیست؟


آیا حکومت طالبان به رسمیت شناخته می شود؟


هدف ایران از آمادگی های نظامی چیست؛ عملیات یا تبلیغات؟


کوتاهی دولت پاکستان در جلوگیری از کشتار شیعیان


کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ


دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟


هدف روسیه از رابطه گرم با طالبان چیست؟


نفرت عمومی از اسرائیل به ورزشگاهها رسید





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

اتهام مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بر روسیه

سوریه به افغانستان تبدیل نخواهد شد

ملاحسن خواستار نقش رسانه‌ها در تحکیم نظام اسلامی شد

افغانستان شاهد کسر شدید بارندگی در سال جاری می‌باشد

در دو حادثه ترافیکی در ولایت غزنی دهها نفر جان باختند

تکمیل شدن ۱۶۵ پروژه توسعه ای درهرات الی اخیر سال جاری

اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟

امید واری سازمان ملل به برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه در سوریه

به دنبال محدود کردن رسانه‌ها نیستیم

تأکید بر روابط دو جانبه میان ایران و پاکستان

قهرمانی رئال مادرید در جام باشگاه های جهان

مدودف حامیان اوکراین در ناتو را اهداف مشروع خواند

کرزی به دیدار حقانی به پکتیا رفت

عادی‌سازی روابط کابل-مسکو ضرورت به تائید پوتین دارد

موضوع آموزش زنان را با مقامات طالبان مطرح کردم

افغان‌ها از مهاجرت غیرقانونی پرهیز کنند

امکان تعامل سویدن با حکومت طالبان اندک است

توزیع حدود 34 میلیون سیمکارت در افغانستان

وضعیت غذایی در افغانستان به شدت بحرانی است

رئیس سیا برای آتش بس غزه به قطر می رود

تاکید بر تحکیم روابط میان افغانستان و عمان

چین خواستار ادامه گفتگوهای هسته ای با ایران شد

وینیسیوس جونیور بهترین بازیکن جهان شد

حکومت طالبان برای خارجی‌ها در کابل شهرک می‌سازد

سرمایه‌گذاری تاجران ترکی در بخش زراعت و مالداری


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.